Saturday, January 29, 2011

The Running Girls


~Assalamualaikum W.B.T~

Huhh...tanggal 28hb Januari 2011, hari yang agak terkejut bagi kesepuluh orang ahli kumpulan yang tak tahu nama kumpulannya. Untuk mengelakkan dari menaip panjang-panjang entry kali ni, kite bagi nama kumpulan neh Unknown la dulu.

Kenapa tiba-tiba cerita pasal nama kumpulan neh? Well, sebenarnya kami 10 orang diberi task yang tak penah kitorang pikir kitorang kene buat iaitu; Mendapatkan 20 ringgit (duit singgit-singgit) dengan cara tersendiri and out from the lecture hall! Hah! Korang penah dapat tak task tu? Hahahaha...terbeliak bijik mata kitorang! Sebab ape terbeliak?
Haaa....sebab.....neh; The Running Man. Pengacara dier Yoo Jae Suk. Sape
-sape yang tengok Family Outing mesti kenal pengacara paling best neh. Sekali dia bukak mulut, keras perut ketawa non-stop. Tak kurang jugak ahli-ahli Running Man yang lain. Ada Kim Jong Kook aka Commander Sparta, Gary (Lessang) & Haha both aka The Kids of Jong Kook, Gwang So aka The Framer, Joong Ki si Flower Boy, The Big Nose Suk Jin, dan The Blank Jihyo. Ada jugak la guest dalam setiap episod. Diorang ditugaskan untuk mencari sesuatu kalau nak menang. Ada iras-iras situasi di atas tak? Ada kan?? ^__^

~The Running Man~

So, dengan terkenalnya variety show neh, kitorang pon
bagi la nama group neh from the Unknown jadi The Running Girls. Hehehe...ironinya, kitorang tak lari sangat pon. Jalan je banyak. So dalam masa 1 jam je, kitorang kene dapatkan 20 ringgit. Hmm...otak pon mula berfikir.
Ting!!!!Idea!!

Kami pon berlenggang la ke kedai kat PKP (pusat kemudahan pelajar).
Okay, masa tu pagi lagi. So apa yangg orang cari? Ada yang amek surat khabar, ada yang amek air kotak, ada yang amek twiggies. So, kitorang pon start menjual. Alhamdulillah, kitorang berjaya menjual @ lebih kepada memaksa lab assistant, public, postgrad students and lot's more. Pendek cerita kitorang dapat RM22.50! Haahahahaahaha...

Goal's achieved! Running Girls retreat!
Next time on Running Girls......





There won't be a next time! Hahahahha...

Thursday, January 20, 2011

Adeh...sian kat aku~

Hmmm.......

Hari ni memang agak teruji sikit la. Coz, yela....henset x sehat. Koma x bangun2. Ape kes la henset neh buat mogok dengan mengkomakan diri beliau sampai sekarang ni xleh nak buat apa2. Bangun2 la cepat sikit ye henset oiii....orang banyak la kena contact. Kelas banyak lagi kena attend. Meeting banyak lagi kena update. Eeeiii...time ni jugak kan nak buat hal..xpe2...sampai satu limit nanti kalau ko buat macamni lagi...Rest in peace, hasta la vista baby! (bak kata Arnold susa-nak-eja).

6.00 pagi

Damn it, henset! *Unable to charge*....apesal lak tak boleh charge neh. Dah la dari semalam dok charge dengan harapan esok boleh la guna henset tu tanpa sekatan atau roadblock atau yang sewaku dengannya. Alih-alih...hmm
m...takpe2..redah je~

7.00 pagi

Rush! Rush! Rush!
Bersiap2 nak pegi kelas pukul 8 pagi! Cepat Qiha, cepat! Nanti tak pasal-pasal kau terlambat! BRRR....sejuk gila laa air kat Akasia neh..xpe2..nanti normal balik suhu badan kau. Yang penting kau cepat siap! Sarung jubah (today is friday) then lilit-lilit selendang then, I'm ready to rock and roll!! Eh, silap. I'm ready to go~
Before that, drop by kat rumah Bella. Bella cakap "Eh, x dapat message forward ke kate xde tuto entrepreneur?". "Hmm...nak dapat mcmmana nyer. Henset kite xleh on langsung. Okay la. Xpe la, just pegi je kampus then straight to comp. lab."

8.15 pagi

Hmmm...tangan dah gatal nak bukak blog nak taip kes hari ni. Then, *unable to connect*. Apehal la pagi ni. Unable to charge, unable to connect. Lepas ni apa lak? Unable to live? Ish..naudzubillah! So, dengan berat hati+keciwa+hampa+menyampah= keluar dari comp lab. Jarum minit tunjuk kat angka 12. Jarum jam tunjuk kat angka 9. Pukul 9 baru??? Alahai, nak buat ape neh skang neh. Kalau pegi library x sempat pulak nak jalan kaki balik ke dewan kuliah neh. So, tunggu macam orang-terlebih-masa-tapi-diterdonatekan-lagi-masa-then-memang-tak-bercadang-langsung-nak spend-masa-tu-wisely. Hmm, kelas pukul 10 is just in minutes, tapi apesal xder classmate langsung kat sini neh??? Jalan-jalan lagi kat depan dewan, mana taw jumpa sorang dua. Bingo! Nisah tegur "Qiha!". "Eh, nisah! Mana yang lain2??" "Hmm, kelas cancel la pagi neh." Hati panas serta merta. Shuuvit la henset neh....but I miss you damn much!
"Nisah, can you do me a favor? Tolong mesejkan Bella tanya pukul berapa kelas Quality Assurance?" ......"Hmmm, pukul 3 ptg. Malam ni ada kelas entrepreneur." "Okay thanks Nisah. Claim that 1 cent tu nanti ye. Chiaow" Sekali lagi, dengan berat hati+keciwa+hampa+menyampah= balik ke Akasia where it all had started.

Hmmm..tu la. Bila henset tu sehat, bukan nak hargai dia. Padan muka. Allah tarik sikit nikmat, dah melatah. Okay, I'll be more cautious and tough next time around kalau benda ni jadi lagi. But it won't happened again kot. I tekad nak beli henset baru!!!

~Handphone idamanku~

Saturday, January 8, 2011

Thank you,guys~

~7 Januari 2011 jam 8.45 pm lbey2~

....Seramai 8 orang wanita telah memarahi aku....

*********************************************

~45 minutes earlier~

Masa aku sampai kat Kampus dalam lbey kurang kol 8 malam la. Sebab sepatutnyer kelas entrepreneurship (lecture) kat fakulti PQS. So agak dekat dengan Pusat Kemudahan Pelajar (PKP). Lepas letak beg kat dewan kuliah, aku terus capai dompet dan handphone bergegas keluar dari dewan tu. Sebaik je keluar dari bangunan fakulti tu, rasa seram sejuk bercampur takut terus menerpa (wut da heck? Menerpa? Ada ayat yg x skema x selain dari menerpa?) aku. Gila ke x gila, aku kene amek duit gak malam tu kat mesin ATM kat PKP. Kalau x macammana nk bayar kain yg aku beli online dari hamba Allah tu? Hmmm....kaki ni raser macam lambat je nk sampai ke mesin tu. Sementara nk sampai tu kene gak la tegur ngan mamat2 buruh kat bus station lamer tu. "Yang, nk g maner tu?" HUHHHHH!!!!!!!! Geli+takut+cemas...aku mula nk cepatkan lagi langkah ni, entah bila la nak sampai kat Bank Islam nyer ATM machine neh......then, aku masuk kat PKP yang suram gler tambah angin tiup sepoi2 x paham bahasa. Tapi mujur la ader gak students yang nak amek duit. Huuuh....alhamdulillah, rasa lega sikit.

Lepas amek duit tu, aku terus bergegas ke dewan kuliah. Takut2 lecturer dah masuk. Masuk je dewan, boys mula wat lawak yg x baper lawak. Shuuuushhh-ing everyone in the class kononnya macam aku ni lecturer ke ape..Not funny okay? Duduk, sembang2 sikit, tunggu lecturer nk masuk, sembang2 lagi..then...dah lebih dari 30 minit. Ape lagi, blah la! Lecturer tu x datang for some kind of reason kitorang pon tataw. So, on the way nak balik rumah (I mean,hostel), aku pon cerita la the creepiness bila berjalan sorang2 pegi ke PKP...TUUPP! Terus kena marah! "Laa, ingatkan Qeha pegi tandas. Apsal x ajak kitorang pegi teman??" "Qeha memang, selalu macam tu. Memang kitorg neh bukan kawan dia agaknya!" "Kalau xnak susahkan, kalau jadi ape2 kat Qeha time gi ATM tadi, bukan ke lagi menyusahkan??"....Perghh...bertalu2 kene..You guys...for the first time rasa macam marah gak la, sebab yela kan. Kene marah! Memang la rasa nak marah balik. Tapi, I rethink back. Kenapa korg sampai furious macam tu sekali. Owh, I see..Deep inside korg memang care for me. Thanks alot..Kite tataw nak cakap macammana...tapi, memang. Sayang korang ketat2 la! XOXO!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
~Buat K.Lin, K.Ne, K.Pah, Ijat, Bella, Muni, Teng, dan DJ.....thank you, guys~

Tuesday, January 4, 2011

~K.Lin,K.Ne,K.Pah,Ijat,Teng,Muni,Dj,Bella~



Barang sesiapa ada tersangkut paut atau terasa dirinya terpanggil berdasarkan tajuk entry neh, sila kemukakan link blog anda. Kalau xder, sila buat!! Wajib untuk diri anda sebab anda sepatutnya menjadi followers saya!

....Hahahahhahahhaha....


Neway, XOXO to all 8 of you!

Dengan penuh kaseh sayang,

~Qeha~