Friday, October 19, 2012

Antara USIM dan UIAM

Assalamualaikum WBT,

Sekarang ni musim hujan, musim tengkujuh. 
Masyuk gak kan nak masuk selimut, buat sushi berintikan diri sendiri.

Tapi, lupakan jela..Got entry to type. Hehehe. Betapa devote nyer diriku terhadap dunia blogging. Ahh..perasan tak malu.

Okay. Selalunya musim hujan ni equals to musim batuk+selsema+demam. Penyakit trio tu memang sinonim sangat. Dan sekarang memang aku tengah mengalaminya.*koff koff*

Okay enuf.

Soalan:
Entitled to the title above, antara USIM; tempat aku belajar selama 5 tahun dan UIAM; tempat aku meneguk rezeki dan juga ilmu sejak bulan Februari 2012 hingga kini, mana satukah yang menjadi universiti kegemaranku.

Jawapan: 
Dua-dua. Sebabnye;

  1. Masa aku isi borang UPU, top two uni dalam pilihan adalah USIM dan juga UIAM.
  2. Islamic environment of these two uni.
Dan banyak lagi. Nak list pon otak dah tak boleh perah. Sakit tekak, hidung pon dah macam air terjun. Alhamdulillah demam dah kebah.
Overall, aku happy je working and learning at both uni. Buktinya:

Di USIM:

Dalam lab mikrob.

Bersihkan taman botani FST.

Duduk kat tepi jalan kat FST.

Dalam lab bakery.
 Di UIAM:

Baru lepas piknik.

Di STABAZ hari tu.
Hah. Bukti-bukti dah ada. Aku happy kot kat mana-mana. Campak la mana-mana pon. Aku boleh adapt insyaAllah. Tapi jangan campak aku dalam api neraka sudah la. Naudzubillah.

Okay chiow. 
Wassalam.

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

No comments: